Tussenstand 3FM Serious Request dag 5

Na vijf dagen 3FM Serious Request staat de tussenstand inmiddels op 1.740.302 euro. Dat hebben de jocks Gerard, Giel en Annemieke in het Glazen Huis in Groningen vanmiddag bekendgemaakt.

Vergeleken met vorig jaar na vijf dagen is dat bijna 400.000 euro meer. De drukte op de Grote Markt was zo groot, dat er vandaag een tweede brievenbuis is bijgekomen om alle giften, cheques en klaterende munten in ontvangst te mogen nemen.

Met nog één dag te gaan begint de moeheid en honger bij de dj's wel parten te spelen, maar de 3FM-jocks meldden dat de energie van de mensen in het land hen op de been houdt. Giel Beelen vertelde dat "het een explosie is van toffe dingen in het Glazen Huis."

Morgenavond rond 20.00 uur mogen de dj's het huis uit en wordt de eindstand bekendgemaakt. Hier komt ook nog een bijdrage van de Nederlandse regering bij, maar hoeveel maakt minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking morgenavond bekend. Dan brengt hij een bezoek aan het Glazen Huis in Groningen.

Afgelopen nacht kregen de dj's gezelschap van Angela Groothuizen. Aankomende nacht blijft zanger Waylon een nachtje slapen in Groningen. 3FM Serious Request is nog steeds te volgen via 101TV, 3FM en het internet. Op het forum wordt er ook druk gepraat over de actie in dit topic.