Hitlijstoorlog om kerstnummer 1-hit

Waar wij ons in Nederland druk maken om een weeralarm en een verkeeralarm, is er in Engeland een heftige strijd gaande tussen X Factor-winnaar Joe McElderry en de Amerikaanse band Rage Against the Machine. Beide willen namelijk met kerst op 1 staan in de Britse hitlijsten en proberen daar alles aan te doen.

De afgelopen jaren stond steevast de winnaar van het populaire X Factor op #1. Een groep op Facebook was het zat en besloot in actie te komen. Ze riepen heel Engeland op om de single Killing in The Name te downloaden en hiermee Joe McElderry van de eerste plaats af te stoten. Veel Britten steunden de actie en de single werd massaal gedownload. Om de actie meer kracht te geven hebben de Amerikaanse rockers besloten een gratis concert weg te geven als het lukt om op de eerste plaats te belanden.

Het management van Joe McElderry besloot niet stil te zitten en gooit de single The Climb van de X Factor-winnaar in de uitverkoop. De lachende derde is de platenmaatschappij. Beide artiesten hebben namelijk een contract bij Sony Music.

Update 19.58 uur

Zojuist is bekendgemaakt dat Rage Against the Machine op #1 is beland in de Britse hitlijst. De single Killing In the Name is deze week 502.000 keer legaal gedownload, volgens de Official Charts Company. Joe McElderry moest genoegen nemen met de tweede plaats. Zijn cover van The Climb werd 450.000 keer gedownload of verkocht. Dit betekent dat er voor het eerst in vijf jaar geen X Factor-winnaar op de hoogste plaats is beland.

Leuke parodie: X Factor doet RATM