KNVB: Twee verdachte duels Jupiler League

Twee wedstrijden in de Jupiler League zijn door de KNVB aangemerkt als verdacht. Directeur betaald voetbal Henk Kesler zei dit vanmiddag. Hij wilde niet zeggen om welke duels het gaat en of het om wedstrijden uit de huidige competitie gaat.

"Met de hulp van politie en justitie verrichten we momenteel onderzoek naar beide wedstrijden. Onze directeur bedrijfsvoering Bert van Oostveen is daar namens de KNVB mee bezig. We hebben ook de Europese voetbalunie UEFA ingeschakeld. Deze organisatie heeft toegang tot tal van monitorsystemen en gokbarometers, die vooral op Azië zijn afgestemd. In januari verwachten wij meer mededelingen te kunnen doen," aldus Kesler die wel benadrukte dat het een complexe zaak is.

"Een wedstrijd kan om welke reden dan ook verdacht zijn, maar wie is de verdachte? Zonder verdachte heb je geen zaak. Tijdens de vergadering heb ik een opmerking van Willem van Hanegem maandag in zijn column in het AD aangehaald. Hij vond het niveau van ons voetbal gemiddeld genomen zo slecht geworden, dat hij bijna zou gaan denken dat er veel omkoping in Nederland plaatsvindt. Maar je kunt moeilijk elke fout van een keeper gaan onderzoeken. De bewijsvoering blijft ook uitermate lastig,” besloot Kesler.