Conway wil tweede stoeltje Mercedes GP

Mike Conway hoopt het tweede stoeltje bij Mercedes GP, het voormalige Brawn GP, te krijgen. De Brit reed afgelopen seizoen in de de IndyCars en verdiende met zijn prestaties een test bij het team van Ross Brawn. Deze week zal hij als rookie plaatsnemen in een F1-bolide in Jerez.

"Ik was van plan om volgend jaar nog een seizoen in de IndyCars te rijden, maar deze test heeft daar wel een beetje verandering in gebracht. We zullen wel zien hoe de test verloopt en daarna beslissen we welke kant we op gaan. Het zou fantastisch zijn als ik het tweede racestoeltje zou kunnen krijgen, maar zover is het nog lang niet," zei Conway tegen Kent News.

In het verleden was de Brit twee jaar testrijder van Honda. Daarna ging hij naar de Verenigde Staten en behaalde in de IndyCars met een derde plaats op de Infineon Raceway zijn beste resultaat. De coureur die voor Dreyer & Reinbold reed was verrast dat hij gevraagd is voor een test in de Formule 1 door Mercedes. "Ik was enorm verbaasd dat het team weer contact met mij had gezocht. Ik vind het geweldig dat ik in de auto mag rijden waarmee dit jaar het wereldkampioenschap is gewonnen. Het is mooi dat het team mij niet is vergeten, na het werk dat ik in het verleden voor ze heb gedaan."