[WRC] Citroën ontkent deal met Räikkönen

Citroën rally-teambaas Olivier Quesnel heeft ontkend dat hij contact heeft gehad met Kimi Räikkönen. De Fin zou volgens de officiële site van het World Rally Championship dichtbij een deal met het Franse team zijn, maar Quesnel verwijst de geruchten naar de prullenbak.

Räikkönen heeft samen met zijn management duidelijk gesteld dat hij in het WRC actief wil zijn in 2010. Dit moet dan via zijn persoonlijke sponsor Red Bull, die ook Citroën sponsort, gaan verlopen. Hierdoor ligt een overstap naar Citroën voor de hand. "Er is niets getekend. Ik heb niet met Räikkönen gesproken," laat Quesnel optekenen in L'Equipe. "En als hij voor Citroën zou tekenen dan zou dat niet bij het officiële team zijn, maar bij het Citroën Junior Team. Daar gaan veel geruchten over."

Quesnel zegt wel fan te zijn van The Iceman en zegt hem graag in de rallysport te zien racen. "Hij is niet zomaar Formule 1-wereldkampioen geworden. Afgelopen seizoen reed hij in Finland de sterren van de hemel in een Super 2000-auto. Als hij naar het WRC komt dan is dat goed nieuws voor de rallysport in het algemeen. Het zou mooi zijn om een lange neus te trekken naar de Formule 1."