McClaren: "Ajax is de best aanvallende ploeg"

Morgenmiddag om 16.30 uur staat er opnieuw een kraker in de Eredivisie op het programma. FC Twente zal het in de eigen Grolsch Veste opnemen tegen Ajax. De trainer van de Tukkers, Steve McClaren is onder de indruk van de Amsterdammers.

"Sinds de komst van Jol staat Ajax verdedigend heel goed en aanvallend scoort zijn ploeg opvallend gemakkelijk. Dat is momenteel het grote verschil met PSV, de andere titelkandidaat. FC Twente is misschien een outsider voor de landstitel," aldus McClaren. "Jol heeft goed werk gedaan bij de Spurs en bij HSV. Wat hij nu met Ajax doet is indrukwekkend."

Ook de veelscorende Luis Suarez, die volgens de Britse pers in verband wordt gebracht met Manchester United, is McClaren niet ontgaan. "Suarez heeft alle kwaliteiten die hem tot een goede spits maken. Hij is absoluut goed genoeg voor de Engelse top. Maar een team is nooit één speler. Ajax heeft een heel goed aanvallend elftal, ze hebben niet voor niets zoveel goals gemaakt. Ajax heeft het beste aanvallende team van de Eredivisie."