Silvio Berlusconi dag langer in ziekenhuis

Silvio Berlusconi blijft nog een dag langer in het ziekenhuis in verband met de verwondingen die hij afgelopen weekeinde opliep toen hij werd aangevallen door een verwarde landgenoot. Dat heeft de persoonlijk arts van de premier van Italië vandaag bekendgemaakt.

Eerder leek het er nog op dat Berlusconi (73) vandaag al zou worden ontslagen uit het hospitaal in Milaan. Zondagavond gooide een verwarde man een miniatuur van de dom van Milaan in Berlusconi's gezicht, waardoor hij onder meer zijn neus en twee tanden brak.

De dader, Massimo Tartaglia, heeft inmiddels een excuusbrief gestuurd aan Berlusconi. De advocaten van de man vinden dat hun cliënt moet worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij kampt al jaren met psychische problemen.

Berlusconi blijkt echter nog niet verlost van mensen die hem willen belagen. Afgelopen nacht arresteerde de politie een 26-jarige man in het ziekenhuis waar Berlusconi verblijft. De verdachte wilde proberen de kamer van de premier binnen te glippen. De politie liet weten dat het erop lijkt dat de man, net als de verdachte van de aanslag van afgelopen zondag, met psychische problemen kampt.

De man zou de lift uitgestapt zijn in de buurt van de kamer van Berlusconi. Hij werd tegengehouden door lijfwachten en politieagenten, tegen wie hij zei dat hij de premier wilde spreken. Zijn houding was niet agressief en hij had geen wapen of gevaarlijk voorwerp op zak. Wel vonden agenten hockeysticks in zijn auto.