Recordverkopen op Miljonair Fair

De Miljonair Fair heeft de Nederlandse economie een flinke boost gegeven. Ondernemers op de beurs voor mensen met goedgevulde portemonnees boekten recordomzetten. De achtste editie van de beurs trok 49.000 koopgrage bezoekers, evenveel als vorig jaar.

Dit zei organisator Yves Gijrath van de Miljonair Fair rond sluitingstijd van het vijfdaagse evenement in de RAI in Amsterdam. "Het is ongelooflijk wat hier is gebeurd . Er zijn onwerkelijke zaken gedaan. VVD-voorman Mark Rutte zei vanavond nog dat het ondernemerschap hier op de beurs een voorbeeld is voor de Nederlandse politiek. Vastgoedhandelaar Cor van Zadelhoff, vanavond uitgeroepen tot netwerker van het jaar, prees de energie en ondernemingszin die op de beurs hangt."

Gijrath beschouwt de grootste exposant Gassan Diamonds als beursthermometer. Topman Benno Leeser van Gassan Diamonds meldde recordverkopen te hebben gerealiseerd die zijn stoutste dromen overtroffen.

Mercedes maakte een grote klapper met de verkoop van de Mercedes SLR Stirling Moss voor 1,3 miljoen euro. Van dit type rijden volgens Gijrath slechts 75 rond op de wereld, waarvan twee in Nederland.

Lengers Yachts verkocht een Riva Duchessa, een jacht met een waarde van 7 miljoen euro. Verkoopdirecteur Bas Lengers merkte positivisme bij de beursbezoekers, die in zijn ogen de crisis snel achter zich willen laten.

Recordverkopen op Miljonair Fair  (foto: ANP)