Diverse gewonden bij treinongeluk Houthem

Bij een ongeval tussen een trein en een vrachtauto in het Limburgse Houthem zijn vanochtend enkele tientallen mensen gewond geraakt. De trein van Veolia die onderweg was van Maastricht naar Heerlen ramde ter hoogte van station Houthem-Sint Gerlach de met puin volgeladen vrachtwagen.

Door de klap werden tientallen mensen door de trein geslingerd. Het merendeel van de passagiers liep door de botsing snijwonden en kneuzingen op. De chauffeur van de wagen wist te ontkomen. Wel raakte ook hij gewond.


Update 14:18 uur
In totaal zijn 29 mensen gewond geraakt. Twintig van hen konden ter plaatse aan hun kwetsuren worden behandeld, de negen anderen in het ziekenhuis. Inmiddels hebben alle gewonden het ziekenhuis verlaten. In tegenstelling tot eerder bericht vervoerde de vrachtauto geen puin, maar betonplaten. De wagen kwam op een overweg vastzitten waarna de sneltrein van Maastricht naar Heerlen op de vrachtauto inreed. Verwacht wordt dat het treinverkeer op het traject tot morgenmiddag is gestremd. Veolia heeft bussen ingezet.

Met dank aan Sogun en IkWilbert voor de submit.