Veroordelingen geruchtmakende moord

De rechtbank in de Italiaanse stad Perugia heeft een 22-jarige studente en haar ex-vriend (25) veroordeeld wegens moord op een studente tijdens een dronken seksspel. De daders verdwijnen respectievelijk 26 en 25 jaar achter de tralies.

Het vonnis werd kort na middernacht openbaar gemaakt. De rechters en de jury voerden acht uur overleg voordat ze het eens werden over de vonnissen.

De zaak trok massale mediabelangstelling. Dat kwam door de aard van het misdrijf en door de nationaliteiten van de daders en het slachtoffer. De vrouwelijke dader, Amanda Knox, is een Amerikaanse. Haar ex Raffaele Sollecito heeft de Italiaanse nationaliteit en het slachtoffer, de 22-jarige Meredith Kercher, kwam uit Groot-Brittannië.

Een derde dader, Rudy Guede uit Ivoorkust was vorig jaar al tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens zijn rol in de bloederige moord. Het slachtoffer was tientallen keren gestoken en haar keel was afgesneden. Het stoffelijk overschot werd op 2 november 2007 aangetroffen in het appartement van de studente in Perugia.

Veroordelingen om geruchtmakende moord  (foto: ANP)