Leraar stopt met werken door Final Fantasy XIII

De marketingmolen voor Final Fantasy XIII is al behoorlijk aan de gang in Japan en niet zo’n klein beetje ook! Naast de FFXIII reclamecampagnes voor parfum en frisdranken, worden daar nu ook de reclames uitgezonden voor het spel zelf. Deze is bijvoorbeeld wel behoorlijk over de top:

De leraar in dit filmpje kondigt aan dat hij er voorlopig even tussenuit gaat, waarop een kind uit zijn klas vraagt waarom hij plotseling hun klas gaat verlaten. Hierop antwoordt hij dat hij 3 jaar op deze dag heeft gewacht (op de release van FFXIII) en dat de rest hem blijkbaar even gestolen kan worden. Heel Japan staat dus even helemaal stil als Final Fantasy XIII uitkomt half december, volgens dit filmpje.

Square Enix heeft al een langdurige relatie lopen met het Japanse (fris)drankenmerk Suntory. Zo werd Final Fantasy XII ook al eerder gepromoot (en andersom) via het speciale Final Fantasy Potion en nu is ook Final Fantasy XIII aan de beurt. Het drankje Elixer wordt daar verkocht inclusief verzamelaarfiguurtjes van de hoofdpersonages (dat zijn o.a. Lightning, Snow, Vanille en Sazh). Hier een reclamespot ervan:

Mochten er nog dames zijn die FFXIII erg hoog hebben zitten dan kunnen zij nu zelfs de geur van Final Fantasy met zich mee dragen. Op de Japanse markt is namelijk een speciaal FFXIII luchtje uitgebracht die vernoemd is naar het vrouwelijke hoofdpersonage van FFXIII Lightning. Volgens de berichten zou het luchtje ruiken naar zoete perzik en met een vleugje rozengeur. Leuk kerstcadeautje voor je vriendin misschien?