Alderaan verkennen in Star Wars: The Old Republic

In de bioscoopfilms van Star Wars kregen we niet meer dan een paar korte glimpen te zien van de planeet Alderaan waar Princess Leia opgroeit. Fans die benieuwd zijn hoe LucasArts deze planeet voor zich ziet kunnen deze zelf uiteindelijk gaan verkennen, want in Star Wars: The Old Republic zal deze wereld te bezoeken zijn. Heel vredig zal deze planeet niet zijn, want er is in de game een burgeroorlog gaande tussen de verscheidene nobelen. Iedereen wil de troon en men is bereid deze eer te claimen door bloedvergieten.

De planeet kent verder een belangrijke positie in het verhaal van The Old Republic. Zowel het keizerrijk van de Sith als de Republiek steunen een bepaalde kandidaat voor de troon en beide zijn bereid deze steun kracht bij te zetten door troepen te droppen op Alderaan. Het oplaaien van de burgeroorlog met steun van de Sith en Republiek zou de fragiele vrede die bestaat tussen beide kampen wel eens tot een einde kunnen brengen en het gehele heelal in oorlog kunnen brengen.

Voor meer achtergrondinformatie over de planeet Alderaan en de burgeroorlog die daar gaande is kun je een kijkje nemen op de site van Bioware.