Tweakers website van het Jaar 2009

De website Tweakers.net is verkozen tot Website van het Jaar 2009. De jaarlijkse publieksprijs werd gisteravond in Amsterdam uitgereikt aan de nieuwssite voor 'tweakers': mensen met een overmatige interesse voor computers. De winnende site is in eigendom van VNU Media. Eerder winnaars zijn Postbank.nl (2005), Zylom.nl (2006), Google.nl (2007) en Hyves.nl (2008).

Dit jaar bracht het Nederlandse publiek ruim 1,3 miljoen stemmen uit. De stemmers beoordeelden dit jaar uit 21 categorieën hun favoriete websites op inhoud, navigatie en ontwerp en konden aangeven in welke mate zij de site zouden aanbevelen aan anderen.

Iedere categorie leverde twee winnaars op: voor de beste en voor de populairste website. In de categorie Nieuws en Informatie werd Tweakers.net tot beste en NU.nl tot populairste gekozen. PSV.nl won tweemaal in de categorie Sport, Funda.nl in de categorie Wonen, Youtube in de categorie Entertainment. Verder won Google in de categorie Zoeken en Vinden. Buienradar is de populairste op het gebied van Weer en Verkeer, maar Google Maps werd in deze categorie tot beste verkozen.