Aantal mensen met overgewicht blijft stijgen

Ondanks het initiatief om het aantal mensen met een overgewicht terug te dringen, heeft het vijfjarige project Convenant overgewicht haar doelstelling niet gehaald. Het aantal mensen met een overgewicht is de afgelopen vijf jaar niet afgenomen, maar juist toegenomen. Dit blijkt uit de cijfers, verzameld in het eindrapport Convenant overgewicht.

''Bij de start van het Convenant overgewicht in 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en 10 procent veel te zwaar. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas'', staat in het eindrapport. Onder de kinderen is nu 14.5 procent van de jongens te zwaar en van de meisjes 17.5 procent. In 2005 was dit nog respectievelijk 13 procent en 14 procent.

Voorzitter van het project Convenant overgewicht Paul Rosenmöller presenteert vandaag in het stadion van Ado Den Haag het eindrapport aan de minister van Volksgezondheid Ab Klink. Daar wordt tevens een nieuw contract getekend, met als doel ervoor te zorgen dat de jongeren in Nederland binnen vijf jaar de gezondste van Europa zijn.