Vuistverkrachter krijgt vier jaar cel

De 40-jarige vuistverkrachter Manno K. is vandaag door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. De man had zijn ex-vriendin anaal en vaginaal verkracht met zijn beide vuisten. De geslachtsdelen en anus van de vrouw werden daarbij ernstig verwond.

Eerder werd K. ook al veroordeeld tot vier jaar cel. Tegen die uitspraak ging hij in beroep, omdat hij ontkent. Tijdens de zitting voerde zijn verdediging daartoe allerlei argumenten aan. De telefoon van K. zou de bewuste avond gehackt zijn en zijn buurvrouw zou gezien hebben dat hij thuis was.

De rechtbank achtte deze argumenten niet heel sterk. De buurvrouw kon zich gemakkelijk in de tijd hebben vergist. Bovendien gaven telecomexperts aan dat het verhaal van de hack onzin is. Bovendien is DNA-materiaal van K. aangetroffen in het bed van het slachtoffer. Ook de verklaringen van de vrouw steunen de bewijslast tegen K.

Inmiddels heeft het slachtoffer meerdere operaties moeten ondergaan. Van een stuk spier uit haar dijbeen konden artsen een nieuwe kringspier maken. 

Met dank aan Ryser1978 voor de submit.