Dodental autobom Peshawar opgelopen

Het dodental door een zelfmoordaanslag met een autobom op een politiepost in Pakistan is vandaag gestegen naar vijftien. Ruim twintig mensen raakten gewond, heeft de politie laten weten. Gisteren was er nog sprake van tien slachtoffers.

De politie bracht de auto bij de controlepost in de stad Peshawar tot stilstand om het voertuig en de bestuurder te controleren. Daarna liet de man zijn autobom exploderen. Andere voertuigen raakten door de ontploffing zwaar beschadigd.

De noordwestelijke stad Peshawar is in de afgelopen weken al vaker het doelwit geweest van aanslagen door militante moslims. Vrijdag kwamen zeker twaalf mensen om het leven door een aanslag op een kantoor van de inlichtingendiensten. De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor die terreuractie opgeëist.

Twee weken geleden ontplofte een bom op een drukbezochte markt, waardoor zeker honderd mensen om het leven kwamen. De radicaalislamitische Talibanbeweging pleegt meer aanslagen sinds het leger in oktober een offensief begon in de regio Zuid-Waziristan. De militanten kiezen doelwitten elders in het land om wraak te nemen voor het legeroffensief.
Submitter:  Bron: ANP