Doden door zelfmoordaanslag Pakistan

Door een zelfmoordaanslag op een veemarkt in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag zeker vijf mensen om het leven gekomen en dertig gewonden gevallen. Dat meldde een politiefunctionaris. Een lokale bestuurder sprak over zeker tien doden en twintig gewonden.

De dader bracht zijn explosieven tot ontploffing op de drukke markt van een plaats bij de miljoenenstad Peshawar. Hij had het waarschijnlijk voorzien op de lokale burgemeester, Abdul Malik. De politiefunctionaris meldde dat hij ernstig gewond is. Volgens de lokale bestuurder is hij overleden op weg naar het ziekenhuis.

Malik had een militie opgericht in de strijd tegen Talibanrebellen in het gebied, bij de grens met Afghanistan. Ook een commandant van de anti-Talibanmilitie zou zijn omgekomen.

Radicaalislamitische groepen voeren geregeld aanslagen uit in Pakistan. De laatste weken kwamen daardoor meer dan driehonderd burgers en veiligheidstroepen om het leven. Het Pakistaanse leger voert al ruim een maand een offensief tegen de Taliban in de regio.

Doden door zelfmoordaanslag in Pakistan  (foto: ANP)