Homohuwelijk sneuvelt in Maine

Homoseksuelen en lesbiennes kunnen niet langer trouwen in Maine. De inwoners van de Amerikaanse staat stemden gisteren in een referendum tegen het homohuwelijk, blijkt uit de vandaag vrijgegeven uitslag.

Het Congres van Maine had begin dit jaar nog ingestemd met het homohuwelijk. Gouverneur John Baldacci noemde de openstelling van het huwelijk toen een kwestie van eerlijkheid en gelijke bescherming.

Ook in New Jersey kregen homo-activisten een klap te verwerken. De Democratische gouverneur Jon Corzine, voorstander van het homohuwelijk, verloor van zijn conservatieve Republikeinse uitdager Chris Christie.

In de staat Washington, aan de westkust van de VS, konden de kiezers zich uitspreken over geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen. Met de helft van de stemmen geteld gingen voor- en tegenstanders daar woensdag gelijk op.

Homoseksuelen en lesbiennes kunnen nu nog trouwen in de staten New Hampshire, Connecticut, Massachusetts, Vermont en Iowa. New York besluit vermoedelijk later dit jaar tot openstelling van het huwelijk. In 31 staten, waaronder Californië precies een jaar geleden, hebben de kiezers het homohuwelijk afgewezen.