Meisje (14) overleden aan Mexicaanse griep

Een 14-jarig Nederlands meisje is overleden aan de Mexicaanse griep. Bij het meisje is een infectie met Nieuwe Influenza A vastgesteld. Dit heeft het RIVM gemeld.

De afgelopen week overleed ook een 40-jarige man met de Mexicaanse griep. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Het aantal mensen in ons land dat aan deze griep is overleden, is hiermee opgelopen tot zes.

Volgens het European Center for Disease Prevention and Control zijn er wereldwijd inmiddels 5382 mensen aan de H1N1-virus overleden. In de tweede week van november begint Nederland met het inenten tegen de Mexicaanse griep.

Update 16.00 uur

Het overleden meisje was een scholiere uit Haarlem. Ze werd vorige week vrijdag ziek en overleed afgelopen maandag. Ze was die dag nog gewoon naar school geweest en had ook nog een bezoek gebracht aan jongerencentrum Flintys.

Het meisje ging, ondanks dat ze zich niet helemaal lekker voelde, op vakantie naar Terschelling. Daar werd de volgende dag duidelijk dat ze ernstig ziek was, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Daar is ze maandagochtend overleden. Woensdag werd bekend dat ze overleden was aan de gevolgen van de Mexicaanse griep.

Jongerencentrum Flintys is geschokt door het overlijden. "Tot onze spijt hoorden wij dinsdag dat een van onze meest trouwe bezoeksters, afgelopen maandag plotseling is overleden. Zij kwam bijna elke vrijdag en was altijd een vrolijke noot, soms letterlijk zoals anderhalve week geleden toen zij nog enthousiast meedeed aan onze karaokeavond," schrijven ze op de website. Het meisje wordt morgen begraven.