Bizarre hersenafwijking na griepprik ex-cheerleader

Desiree Jennings uit Ashburn, in de Amerikaanse staat Virginia, kreeg op 23 augustus van dit jaar nietsvermoedend een griepprik. Slechts tien dagen later is de 25-jarige oud-cheerleader veranderd in een freak die alleen achteruit normaal kan lopen.

Volgens medici heeft de vrouw een zeer zeldzame neurologische afwijking opgelopen. De dokters gaan ervan uit dat de ziekte, die slechts bij een op de miljoen voorkomt, is veroorzaakt door de seizoensgebonden griepprik.

De aandoening waaraan Jennings lijdt heet dystonie. Hierdoor heeft ze last van oncontroleerbare tics. Het is zelfs zo erg, dat ze achterwaarts de trap op en af moet lopen. Vooruit lopen is namelijk levensgevaarlijk. De brunette zegt dat ze zelfs niet kan eten zonder flauw te vallen.

Voor zo ver bekend is er niets dat de mooie vrouw kan genezen. Toch stellen de artsen dat dit verhaal mensen er niet van moet weerhouden zich jaarlijks te laten inenten tegen de griep. Volgens de vrouw had zij net de pech de enige van de miljoen mensen te zijn. 


De schokkende reportage die is gemaakt over de vrouw
Een andere kijk op het verhaal is hier te zien