Brandnetels tegen cruisende homo's

Op het recreatieschap Spaarnwoude worden cruisende homo's weggejaagd door brandnetels te plaatsen. Dit om seksuele handelingen tegen te gaan. Ook worden de mannen in de gaten gehouden door de boswachters.

Als de mannen betrapt worden op het plegen van een misdrijf (in dit geval dus seksueel contact of naaktlopen) krijgen ze een bekeuring van 230 euro. Seksuele handelingen en naaktlopen zijn is het gebied ten strengste verboden. De mannen spreken van een heksenjacht, uitlokking en pure pesterij.

"De afgelopen maanden zijn er dertig boetes uitgedeeld, we hebben het idee dat het aan het afnemen is," aldus woordvoerster Anja Brands. Er is door de stichting Platform Keelbos gevraagd of er een officiële homo-ontmoetingsplaats kan komen, maar daar is nog niet op gereageerd.

De kans dat er een officiële ontmoetingsplaats komt is gering volgens Brands: "De gemeente zit samen met de provincie in het schapsbestuur. We gaan het beleid niet veranderen. Buitenseks en naaktrecreatie zijn verboden in het gebied en wij voeren gewoon beleid uit door te bekeuren."