Jongen in brand gestoken door vijf tieners

In Deerfield Beach in de Amerikaanse staat Florida zijn vijf tieners in de leeftijd van 13 tot 15 jaar aangeklaagd wegens het in brand steken van een vijftienjarige jongen.

Het slachtoffer, Michael Brewer, had eerder 40 dollar geleend van de vijftienjarige Matthew Bent.  Nadat hij deze niet terugbetaalde probeerde Bent een dure fiets van Brewers vader te stelen.  Die belde de politie en Bent werd vastgezet.

Na zijn vrijlating zochten Bent en zijn vier vrienden Brewer op, overgoten hem met alcohol en staken hem in brand.  Getuigen zagen hoe het brandende slachtoffer ruim honderd meter rende om uiteindelijk in het zwembad te springen.

Brewer liep tweedegraads brandwonden op over meer dan 80 procent van zijn lichaam.  Hij ligt momenteel in kritieke toestand op de brandwondenafdeling.

Bij het horen van de aanklacht barstten vier van de vijf daders in lachen uit.  Het vijftal wordt momenteel aangeklaagd wegens geweldpleging en poging tot moord.  Mocht het slachtoffer overlijden zullen ze voor moord worden vervolgd.