Scheringa: 60% kans op redding

De rechtbank in Amsterdam komt vanochtend rond half tien met een schriftelijke uitspraak over DSB. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank gisteravond laat laten weten.

De rechtbank buigt zich over een mogelijk faillissement van de bank van Dirk Scheringa.

Update 11:55
De rechtbank heeft Scheringa tot morgenmiddag 12 uur de tijd gegeven, een koper voor zijn bank te vinden. Lukt dat niet, dan is de DSB-bank vanaf dat moment failliet.

Update 14:48
Er is 60 procent kans dat DSB Bank wordt gered. Dat zei Dirk Scheringa vandaag. "Er is nu veel meer hoop dan zondag, we kunnen nu in alle rust onderhandelen. Wij zien een oplossing, nu moeten we ervoor zorgen dat anderen die ook gaan zien", aldus Scheringa. "Ik heb goede hoop dat we eruit gaan komen."

Volgens Scheringa ziet de situatie er nu anders uit dan zondag, omdat het risico op claims tegen DSB lager is dan toen werd gedacht. "Alles is nu beter doorgerekend", aldus Scheringa.

De oprichter van DSB verklaarde bereid te zijn om op te stappen als het nodig is tot een overeenkomst te komen. Volgens Scheringa is het theoretisch mogelijk dat DSB door een buitenlandse bank wordt overgenomen.

Lees in deze column de ongezouten mening van FOK!columnist Driek Oplopers over Dirk Scheringa.

DSB-vonnis rechtbank vandaag om 09.30 uur (foto: ANP)