Rechter: Wilders onterecht geweigerd

Geert Wilders is in februari van dit jaar onterecht de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd. Dit oordeelde een Britse rechter van het Asiel en Immigratie Tribunaal vandaag. De zaak was aangespannen door de Birkenhead Society, een organisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting.

Wilders wilde in februari op uitnodiging van een lid van het Britse parlement zijn film Fitna vertonen in het parlement. De PVV-voorman werd al snel de toegang tot Engeland ontzegd, volgens de Britse regering zou hij een bedreiging zijn voor de veiligheid. "Vanwege het verspreiden van extremisme, haat en gewelddadige praat", zo luidde het.

Wilders was vastbesloten toch te gaan, naar zijn mening omdat het anders een belediging zou zijn voor de vrijheid van meningsuiting. Bij aankomst op het vliegveld werd hij gearresteerd en weer naar Nederland gestuurd.

Wilders noemt het oordeel van de rechter 'fantastisch nieuws'. "Het politieke besluit van de Britse regering is terecht door de Britse rechter van tafel geveegd. Dat is winst voor de vrijheid van meningsuiting."

Met dank aan tntkiller voor de submit.