'This is it' niet alleen van Michael Jackson

Michael Jacksons nieuwe single 'This is it' werd niet alleen door hemzelf geschreven. De Canadese componist Paul Anka (68) werkte ook aan het nummer mee, maar hij kreeg hiervoor niet de credits. Dat heeft een van de beheerders van Jacksons muzikale erfenis inmiddels toegegeven, meldde showbizzsite TMZ gisteren.

Anka en Jackson schreven het lied in 1983, beweerde Anka maandag in een interview met de krant The New York Times. Het nummer was bedoeld als een duet voor Anka's eigen album Walk a fine line, maar doordat Jackson de opnames meenam kwam het daar niet van. Anka kreeg uiteindelijk de tapes wel terug, maar Jackson hield één take achter. Rond die ene opname met alleen piano en zang is volgens Anka nu het arrangement gemaakt van This is it.

Toen Anka het nummer gisteren hoorde, viel hij van zijn stoel van verbazing. Hem was geen toestemming gevraagd om het nummer uit te brengen. Ook stond alleen Michael Jackson als schrijver vermeld. Paul Anka wil geen halszaak van de blunder maken: "Het is geen probleem als het een eerlijke fout is. Die dingen gebeuren."

Overigens vertoont Michael Jacksons nieuwe single grote gelijkenissen met het nummer 'I Never Heard', dat in 1991 werd uitgebracht door R&B-zangeres Safire. Paul Anka en Michael Jackson deelden hier wel de schrijverseer.