Zeker een persoon vandaag multimiljonair

Zeker één persoon wordt vandaag multimiljonair. Die 'gelukkige' gaat er dan vandoor met de jackpot van de Staatsloterij (27,5 miljoen) of een gedeelte ervan, als de prijs valt op een eenvijfdelot. De jackpot valt gegarandeerd, omdat hij de maximale hoogte heeft bereikt.

Normaal gesproken trekt de Staatsloterij uit de beschikbare loten, maar dit keer uit alle verkochte loten. Als de prijs valt op een eenvijfdelot, wint die gelukkige eenvijfde deel van de jackpot: 5,5 miljoen. Het restant van 20 miljoen gaat dan mee naar de trekking van 10 november. Dan staat de jackpot voor de vierde achtereenvolgende keer op 27,5 miljoen en valt de prijs opnieuw gegarandeerd, op een heel lot of een eenvijfdelot.

De loterij paste haar reclames voor de loterij om de jackpot onlangs aan, nadat de Reclame Code Commissie (RCC) had geoordeeld dat de reclame waarin werd gezegd dat de jackpot van 27,5 miljoen gegarandeerd zou vallen misleidend was. In de nieuwe reclames wordt uitgelegd dat de prijs op een heel of een eenvijfde lot kan vallen en dat het uitgekeerde bedrag daaraan gekoppeld is.