'K3 moest papa's opgeilen'

Kathleen Aerts, die afgelopen maart opstapte uit K3, doet een markant boekje open over de meidengroep in haar nieuwe boek Mijn leven als K1. K3 blijkt een 'geoliede marketingmachine' te zijn waar niets aan het toeval is overgelaten, zo vertelt Kathleen tegenover ZijOnline.

Ook bleek K3 niet alleen voor kinderen op te treden, maar ook om papa's op te geilen. K3 moest van hun manager Gert Verhulst (van Samson en Gert) per se in korte rokjes optreden: "Gert had dat wel in de smiezen, denk ik: hij was een groot pleitbezorger van de korte rokjes. Zijn slogan was: 'Ik wil blote benen zien!' Hij vond het maar niks, als we lange broeken aanhadden. 'De papa's moeten er ook iets aan hebben', zei Gert."

Toch vond de ex-K3 het niet erg om met mannen in het publiek te flirten: "Omgekeerd keken wij óók wel naar die papa’s. We hadden een soort gebarentaal afgesproken, voor als we op het podium stonden, waarmee we elkaars aandacht op bepaalde interessante exemplaren in het publiek konden vestigen."

Toch zorgden de dames er altijd voor dat iedereen in het publiek tevreden bleef. Kathleen: "Tijdens het solostukje van één van onze liedjes, 'Pa-pa-pa', ging ik de zaal in, en dan koos ik er natuurlijk niet de lelijkste uit. Maar dan lachte ik, ter compensatie, altijd even heel lief naar de bijbehorende mama."

K3 bleek niet alleen maar pret en een geldmachine te zijn; Kathleen was in 2005 zeven maanden depressief na de dood van haar vader. Afgelopen weekend werd de vervanger van Kathleen bekend, de blonde Josje Huisman.

Waah Gertje, waarom heeft die nieuwe van K3 geen slipje aan?