Wenger vreest voor kwaliteit Premier League

Arsenal won woensdag in de Carling Cup met 2-0 van West Bromwich Albion. In dit soort wedstrijden geeft Arsène Wenger altijd zijn jeugdspelers de kans. Maar dit kan wel eens het laatste seizoen zijn geweest dat dat gebeurde. De nieuwe regels van de FIFA zorgen er namelijk voor dat een club geen spelers onder de 18 meer mag aantrekken die buiten een straal van 90 minuten van de club wonen.

Tegenover The Times probeert Arsène Wenger zijn frustraties te delen. "We worden al jaren geroemd om ons jeugdbeleid, maar met de nieuwe regels wordt dat beleid praktisch onmogelijk gemaakt. Wanneer je geen spelers onder de 18 jaar mag aantrekken en wanneer je geen spelers mag opstellen die buiten de straal van 90 minuten wonen. Hoe kunnen we dan ooit nog zelfopgeleide spelers krijgen?"

Met de nieuwe regels zou de Premier League er op kwaliteit wel eens flink op achteruitgaan, vindt de Arsenal-trainer. De groeiende belastingtarieven en de stijgende waarde van de euro, zal er voor zorgen dat de topspelers Engeland kunnen gaan vermijden. "Als we dan ook geen talentvolle spelers van de volgende generatie meer kunnen aantrekken, dan zal de Premier League daar onder lijden", aldus de Fransman.