Jansen terug na twee jaar

Michael Jansen is weer te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. Hij heeft in een oefenwedstrijd met Jong Vitesse zijn eerste 45 speelminuten gekregen na ruim twee jaar afwezigheid.

"Het begin was even wennen en na twintig minuten was ik best moe, maar daarna ging het steeds beter. Ik speelde centraal achterin en heb zelfs nog bijna gescoord," aldus Jansen.

De planning is om steeds meer te gaan spelen. "De volgende keer misschien een uurtje en dan langzaam opbouwen. Donderdag train ik gewoon weer bij het eerste. Ik heb verder nergens last van. Dit is echt een nieuw begin."

De 23-jarige Jansen kreeg op 15 mei 2005 tijdens een wedstrijd met Vitesse tegen Ajax last van zijn hart. Ondertussen heeft hij een defibrilator oftewel pacemaker ingezet gekregen en zijn de problemen weg. Volgens zijn eigen arts mocht hij alweer spelen, maar Vitesse wilde wachten op verdere goedkeuring.

Jansen werd in augustus al door een arts goedgekeurd en afgelopen maandag gaf de uitkeringsinstantie UWV hem ook toestemming om te spelen. Jansen trainde al sinds september weer mee met de A-selectie.