13-jarige is jongste Britse vader ooit

Een 13-jarig jongetje uit Groot-Brittannië is de jongste Britse vader ooit. Dat meldt de Britse tabloid The Sun vandaag.

Het schooljochie uit Manchester is ontzettend blij omdat, volgens zijn familie, zijn 16-jarig vriendinnetje deze week een kind heeft gekregen. Ondanks dat ze niet naar dezelfde school gingen hadden ze wel een relatie, waar nu zelfs een baby van gekomen is. 

De vader vat het allemaal positief op: "Mijn zoon is erg volwassen voor zijn leeftijd en hij zal vast en zeker een goede vader zijn. Hij zal zelfs een betere vader worden dan sommige vaders van 25 jaar oud. Hij is niet verbaasd van wat er gebeurd is. Hij was eerst een beetje geschrokken, maar al snel werd hij ontzettend blij." De identiteit van het koppel is niet bekendgemaakt.

Het percentage tienerzwangerschappen is in Groot Brittannië hoog vergeleken met de rest van Europa. Gemiddeld worden er ieder jaar 43.000 kinderen geboren door tienerzwangerschappen. "Het is tijd om een groot probleem aan te pakken: het aantal kinderen dat zelf kinderen krijgt," aldus Gordon Brown.

Eerder dit jaar werd bekend dat de 13-jarige Brit Alfie ook vader is geworden, maar uit latere DNA-tests bleek dat hij niet de vader was.