Geest tapt bier in kroeg

Een zestigjarige uitbaatster van een typisch Engelse pub is van plan een exorcist in de arm te nemen. Volgens haar waart er namelijk een geest rond in haar kroeg die de stamgasten gratis bier intapt. Volgens Janice McCormack kost de geest haar een fortuin door stiekem glazen te vullen.

"Het klinkt gek", vertelt McCormack. "Maar het gebeurt als klanten even naar de wc gaan of hun glas eventjes neerzetten. Als ze weer hun glas willen heffen, blijkt deze weer vol te zijn."

De vrouw heeft het bierliefhebbende spook de naam 'Reedy' gegeven. Ze heeft hem vernoemd naar de legendarische acteur en drinker Oliver Reed. Volgens de waardin is hij het die rondspookt in pub Apsley House in Southsea, Hampshire nadat zij tien jaar geleden de kroeg overnam.

De geest dook ineens op in januari dit jaar. Mevrouw McCormack, die samen met man Patrick de pub runt, is daar niet blij mee. "Mijn vaste gasten vinden het geweldig, maar mij kost het illegaal bijvullen van de bierglazen klauwen met geld." Tot groot verdriet van de stamgasten, wil ze nu een seance houden met een medium om de biertappende geest haar kroeg uit te jagen.