Polanski-slachtoffer wil verleden vergeten

Het slachtoffer in de zaak rond de Franse filmregisseur Roman Polanski is tegenwoordig een getrouwde moeder van drie kinderen. Zij heeft de autoriteiten herhaaldelijk verzocht de aanklacht in te trekken tegen de man die haar zou hebben misbruikt toen ze dertien jaar was.

De inmiddels 45-jarige Samantha Geimer wil met rust gelaten worden en de hele zaak achter zich laten. Ze vindt het zeer pijnlijk dat haar eerder afgelegde verklaringen voortdurend in de openbaarheid verschijnen.

In 1977 vroeg Polanski de moeder van Geimer of hij het 13-jarige meisje in het huis van acteur Jack Nicholson mocht fotograferen voor een modemagazine. Na het meisje champagne te hebben gegeven en haar naakt in bad te hebben gefotografeerd, ging Polanski met haar naar bed. Het meisje had voortdurend te kennen gegeven dat niet te willen, zo vertelde ze later in verklaringen, die ze eigenlijk niet had willen afleggen.

Geimer vertelde haar vriend over het voorval. Haar zus hoorde het gesprek, die het op haar beurt tegen haar moeder zei. Die lichtte de politie in.