City of Heroes krijgt gratis 'Mission Architect' update

Hoewel de MMO City of Heroes van NCsoft al vijf jaar oud is en er druk gewerkt wordt aan een nieuwe game, komt er toch nog even een nieuwe update voor het spel uit. De Mission Architect uitbreiding zal in maart beschikbaar komen en kan dan gratis gedownload worden.

De update introduceert een nieuw bedrijf genaamd Architect Entertainment. Bij dit bedrijf kunnen spelers missies voor hun personages ontwerpen. Door een tool die erg makkelijk te gebruiken is kunnen spelers hele verhaallijnen ontwerpen inclusief dialogen en vijandelijke en vriendelijke NPC's. Per persoon kunnen er maximaal drie missies beschikbaar worden gesteld voor het grote publiek. Om het kaf van het koren te scheiden zul je missies kunnen beoordelen met een rating en zullen er speciale 'Developer's choice'-missies geselecteerd worden.

Deze zelf gemaakte missies voegen enorm veel toe aan het spel volgens NCsoft. Het zal mogelijk zijn om te beginnen met een level 1 personage en vervolgens level 50 te worden terwijl je alleen maar missies hebt gespeeld die door andere spelers gemaakt zijn.

Voor mensen die nog niet bekend zijn met City of Heroes zal er een speciale "Architect Edition" in de winkels komen te liggen welke het originele spel bevat, de update en exclusieve ingame items.