Next-gen N-gage komt er echt aan

Er gingen al een tijdje de geruchten dat Nokia bezig is met een next-gen N-gage. Het schijnt nu dat vorige week de nieuwe mobiele telefoon/console getoond is aan ontwikkelaars en uitgevers, en die waren erg enthousiast.

Nokia heeft een presentatie gehouden over de N-gage 2 en daarbij waren dus een aantal grote bedrijven uit de games-industrie aanwezig. Bedrijven zoals: Disney, Sega Of America, Sony Online Entertainment, Universal, Square Enix, Capcom, THQ Wireless, Glu Mobile, Digital Chocolate, EA Mobile, Tecmo, Namco en Vivendi Games. Maar natuurlijk ook first-party ontwikkelaars, bijvoorbeeld: Backbone Entertainment en Foundation9.

Een aantal features werden ook getoond, zoals een nieuwe activatie-code voor games. Verder is er nog weinig bekend, maar volgende week zal er eenzelfde soort presentatie plaats vinden in Madrid. De verwachting is dat Nokia de N-gage 2 tijdens de Gamers Developers Conference (begin maart) presenteren. Het is in ieder geval positief dat veel uitgevers en ontwikkelaars enthousiast zijn.