Zorginstelling geeft directeur renteloze hypotheek

Een hypotheek zonder rente in Nederland. Het lijkt voor velen een droom, maar voor de directeur van Aveleijn (een instelling voor verstandelijk gehandicapten) in Borne werd deze droom werkelijkheid. Hij kreeg van de instelling een hypotheeklening van maar liefst 550.000 euro waar hij geen rente over hoeft te betalen.

De SP onderzocht het jaarverslag van de instelling, toen zij deze bijzondere lening tegenkwamen. De instelling heeft laten weten dat de directeur de lening krijgt omdat hij goed presteert. Ook zou hij hebben beloofd nog enkele jaren directeur te blijven wanneer hij de lening krijgt.

De directeur van de instelling zal de lening in één keer aflossen wanneer hij vertrekt. Eerder ontving de directeur ook al een bonus van 13.000 euro voor goed presteren, zo staat in het jaarverslag. Deze bonussen komen bovenop zijn salaris van 200.000 euro per jaar.

De SP wil staatssecretaris Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) om opheldering vragen. Ook de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen is niet blij met dit bericht. Zij noemen deze gang van zaken 'niet goed voor het imago'.

Met dank aan mouthman voor de submit.