Mens neukt indirect bijna 3 mln personen

De gemiddelde volwassene heeft indirect maar liefst ruim twee miljoen bedpartners. Deze schokkende conclusie valt te trekken uit een nieuwe online rekenmachine. De rekenmachine is gelanceerd door een scheikundige, die hiermee de gevaren van onveilig vrijen wil aantonen.

De doorsnee man heeft naar eigen zeggen negen vrouwen het bed in weten te lullen. Vrouwen zijn met een gemiddelde van 6,3 mannen een stuk bescheidener. Samen geeft dit een gemiddelde van 7,65 bedpartners. Wanneer men dit invoert in de calculator, komt men tot de ontdekking dat de gemiddelde mens seks heeft gehad met 2.811.024 personen.

Dit getal is gebaseerd op opvattingen van techneuten. Volgens sommige wetenschappers worden geliefden dankzij onbeschermde seks blootgesteld aan honderdduizenden ziektes van anderen.

De rekenmachine maakt gebruik van 'Six degrees of separation'. Deze theorie werd voor het eerst opgeschreven door de Hongaarse schrijver Frigyes Karinthy. Volgens deze theorie is iedereen maximaal zes stappen verwijderd van een willekeurig persoon.

Clare Kerr, hoofd seksuele gezondheid bij een keten van apotheken, omschrijft het als volgt: "Als we seks hebben met iemand, hebben we in feite niet alleen met die persoon seks, maar ook met diens vorige partners en voorgaande partners hun partners, en zo verder. Het is belangrijk dat mensen begrijpen hoe ze worden blootgesteld aan seksueel overdraagbare aandoeningen en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen met inbegrip van het gebruik van condooms en indien nodig vaker zichzelf laten controleren."

Ook opscheppen over je indirecte neukertjes? De sekscalculator vind je hier