'Wilt u postzegels kopen?'

Vandaag zal de Kinderpostzegelactie 2009 van start gaan. In het hele land zullen kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen weer op pad gaan om postzegels en kaarten voor het goede doel te verkopen. Het thema van de actie is (eveneens als vorig jaar) 'Laat kinderen leren'.

Gisteren werd de actie officieel afgetrapt door de schaatsers Stefan Groothuis en Annette Gerristen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste setjes werden door hun gekocht.

Met de postzegelactie willen de kinderen geld ophalen voor goed en prettig onderwijs. Alleen al in Nederland gaan ongeveer 130.000 kinderen met tegenzin naar school omdat zij gepest worden. Het dagelijkse schoolbezoek is voor hun een straf, terwijl het juist plezier zou moeten brengen.

Met de actie willen de Stichting Kinderpostzegels Nederland en de partnerorganisaties er ook voor zorgen dat kinderen overal ter wereld onderwijs kunnen krijgen. Meer dan honderd miljoen kinderen gaan namelijk niet naar school en een op de zeven kinderen tussen de vijf en zeventien jaar oud werkt dagelijks.

Vorig jaar werd met de actie 9,6 miljoen euro opgehaald.

Komen de kinderen niet bij jou aan de deur, maar wil je toch een setje kinderpostzegels of kaarten in huis halen? Je kunt ze ook online bestellen!