Hacker print werkende handboeisleutels

Een hacker is erin geslaagd handboeisleutels na te maken met behulp van een 3D-printer. Het schokkende is, die sleutels blijken nog te werken ook.

De Duitse hacker, werkend onder de schuilnaam Ray, heeft met behulp van een 12 megapixel-camera een scherpe foto genomen van een Nederlandse politieagent. Hierop is zijn setje handboeien heel duidelijk te zien. De foto heeft hij vervolgens bewerkt met een Linux-programma zodat er een driedimensionale tekening van de sleutel werd gemaakt.

Vervolgens drukte hij de ontwerptekening, die Ray op zijn site heeft gezet, af met behulp van een 3D-printer. Na lang zeuren mocht hij zijn sleutel uittesten op een paar echte handboeien. Groot was de verbazing toen bleek dat die nepsleutel de boeien nog echt open kreeg ook.

Een nieuw gat in de markt voor de criminelen. De sleutel is namelijk van kunststof, en dus niet te traceren met een metaaldetector. Een arrestant zou zo'n nepsleutel dus met zich kunnen meedragen, zonder dat de politie dit weet te achterhalen.