Politie schiet bij achtervolging Zoetermeer

Bij een achtervolging in Zoetermeer heeft de politie afgelopen nacht geschoten. De politie trachtte een 18-jarige jongeman aan te houden, die tijdens de achtervolging op een agent was ingereden.

Rond middernacht signaleerden de agenten een auto die in slechte staat verkeerde. Een van de banden was een zogenoemd 'thuiskomertje' en de verlichting van het voertuig was defect. De politie gaf een stopteken, maar de bestuurder negeerde dat. Hierop volgde een wilde achtervolging.

Een agent te fiets blokkeerde de doorgang voor de automobilist, maar deze reed zonder vaart te minderen op de agent af, die ternauwernood weg kon springen.

Omdat de auto wel de fiets van de agent raakte, verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto vloog uit de bocht en kwam tegen een hek tot stilstand. De bestuurder vluchtte te voet verder. Zijn drie passagiers konden aangehouden worden.

Nadat agenten twee waarschuwingsschoten hadden gelost, schoten ze gericht op de vluchtende man. Deze wist echter te ontkomen. Ook de inzet van een politiehelikopter en politiehonden leidde niet tot de arrestatie van de man.

Uiteindelijk werd de 18-jarige inwoner van Zoetermeer vanochtend om 5.10 uur in zijn woning opgepakt. Hij is niet gewond geraakt door de politiekogels.

Met dank aan gewoonmeppen en maxamius voor de submit.