Vlissingen voor even filmhoofdstad

De elfde editie van Film by the Sea begint vanavond in Vlissingen. Het tiendaagse filmevenement gaat van start met de première van de speelfilm 'De storm' van Ben Sombogaart, in aanwezigheid van hoofdrolspelers Barry Atsma en Sylvia Hoeks.

Ruim 120 films zijn tussen 11 en 20 september te zien in bioscoop CineCity in de Zeeuwse havenstad. Daaronder Precious van Lee Daniels (een coproductie van Oprah Winfrey), Looking for Eric (met oud-voetbalprof Eric Cantona) en Moon (het speelfilmdebuut van David Bowies zoon Zowie Bowie, ofwel Duncan Jones). De Amerikaanse productie 500 Days of Summer is 19 september de slotfilm van het filmfestival.

Regisseur George Sluizer krijgt zaterdag 19 september de Lifetime Achievement Award. De winnaars van de prijzen voor de beste (jongeren)film en korte film worden diezelfde dag bekendgemaakt.

Film by the Sea begon in 1999. De eerste editie trok tienduizend bezoekers. Op de tiende editie vorig jaar kwamen 42.000 mensen af. Het is daarmee het grootste culturele evenement in Zeeland.


'De storm' gaat in première op de elfde editie van Film by the Sea.  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP