iPod nano krijgt camera

Steve Jobs, topman van Apple, presenteerde vandaag op het Apple event 'It`s only rock and roll' weer een nieuwe generatie iPod`s en een nieuwe versie van iTunes. Het is voor het eerst dat Steve weer in de schijnwerpers staat na zijn ziekteverlof. 

De grootste upgrade is dit keer voor de iPod nano, het krijgt een camera waarmee korte filmpjes kunnen worden geschoten. Tevens is er ook een microfoon en een speaker aan boord. De iPod zal met iTunes gesynchroniseerd moeten worden als je het filmpje op internet wilt zetten. Het scherm van de nano is nu met 2,2 inch iets groter geworden dan de vorige versie. 

De nano is nu ook uitgerust met FM Tuner, pedometer en VoiceOver, deze functie zit ook al op de onlangs uitgebrachte iPod Shuffle waarmee je alleen maar de naam van de track hoeft op te noemen en de iPod speelt de track af. De nano is in negen verschillende kleuren te koop, voor de 8GB versie betaal je 139 euro en voor de 16GB 169 euro.

Helaas valt de upgrade voor de iPod touch dit keer tegen, er zit tegen alle verwachtingen in geen camera op. Wel heeft Apple naast de 8GB, 16GB en 32GB versie ook een 64GB variant, deze zal 369 euro gaan kosten.

De iPod Classic van 120GB zal 40GB erbij krijgen zonder dat de prijs van 229 euro zal wijzigen. De iPod Shuffle is uitgebreid met verschillende kleuren van de MP3-speler. 

Over de nieuwe versie van iTunes was Jobs duidelijk, hij had namelijk een aantal woorden daarvoor: nieuw uiterlijk, heldere uitstraling en betere navigatie. De Genius-functie die kortgeleden was toegevoegd, waarmee automatisch afspeellijsten gegenereerd kunnen worden, is uitgebreid met Genius Mixes. Met deze nieuwe toevoeging kun je naast de automatisch gegenereerde afspeellijsten ook automatisch een mix laten maken door iTunes. Met de introductie van de nieuwe versie van de software zal ook iTunes LP worden geïntroduceerd, hiermee kunnen artiesten en labels extraatjes aan een album toevoegen zoals interviews of live tracks.