9-9-09 zorgt voor Beatlemania in winkels

De band vergaarde zijn roem in de jaren '60 van de vorige eeuw, maar vandaag staan The Beatles weer helemaal in de belangstelling. De originele opnamebanden van de Britse band zijn namelijk vier jaar lang door geluidstechnici onder handen genomen en digitaal opgepoetst.

Op de bijzondere datum 9-9-09 kwamen ze in de handel en dat zorgde voor een enorme animo bij de fans. "Het is echt Beatlemania", schetste een woordvoerder van platenmaatschappij EMI vandaag.

In de legendarische Abbey Road Studios in Londen werden de banden bewerkt. De zogenoemde remastering van alle dertien albums leverde een cd-box op waarin alle dertien albums van The Beatles zijn te vinden. In Nederland is EMI al door de eerste lichting cd's heen. De zegsman kan niet vertellen hoeveel schijfjes dat betreft, maar kan wel zeggen dat winkeliers staan te springen om een nieuwe lichting. "In heel Europa loopt het storm en we zijn daarom als een dolle aan het bijpersen. De fabriek in Duitsland werkt op volle toeren", aldus de zegsman.

FOK! was ook bij de presentatie van de geremasterde Beatles albums.