Doden bij aanslag vliegveld Kabul

Een zelfmoordaanslag bij het internationale vliegveld van de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft vandaag aan zeker twee Afghaanse burgers het leven gekost. Zes burgers raakten gewond, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De internationale troepenmacht ISAF meldde dat ook vier buitenlandse militairen gewond zijn geraakt. Het gaat om drie Amerikanen en een Belg.

Het vliegveld is een civiele en militaire luchthaven, die geldt als basis voor buitenlandse troepen. De aanslag vond plaats bij de hoofdingang van de legerbasis bij het vliegveld ten oosten van Kabul.

Ooggetuigen meldden dat de auto met de zelfmoordenaar twee ISAF-voertuigen achtervolgde die richting de ingang reden. De kracht van de explosie was enorm. Ramen van gebouwen op het vliegveld sneuvelden.

De radicaalislamitische Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Volgens een zegsman had de zelfmoordenaar 500 kilo explosieven in zijn auto.

Op 15 augustus liet een zelfmoordterrorist een wagen ontploffen voor het hoofdkwartier van de ISAF-troepenmacht in Kabul. Daarbij vielen zeven burgerdoden en 91 gewonden.

Doden bij zelfmoordaanslag op vliegveld Kabul  (foto: ANP)