Naakte mannen kondigen terugkomst Jedi aan

De politie van Bremerton, een stad in het noordwesten van de VS, werd gisterochtend opgeroepen naar aanleiding van enkele meldingen over dronken mannen die over auto's zouden plassen. Terwijl de politie onderweg was, hadden de mannen zich naar verluidt uitgekleed.

Volgens getuigen was een van hen geheel naakt, had een ander geen broek aan en een derde was niet te zien. De twee andere mannen lagen namelijk bovenop hem. Volgens een getuige riep een van hen ineens "Return of the Jedi", terwijl de drie naakt waren en met elkaar waren verbonden.

Toen de politie eenmaal ter plaatse was, troffen ze drie mannen, een van 29 en twee van 23 jaar, aan op een veranda. Alle drie bleken ze te diep in het glaasje te hebben gekeken. Volgens het politierapport werden ze omringd door lege flessen drank. Toch ontkenden zij bij het incident betrokken te zijn geweest. "Wij hebben onze kleren aan, dus wij zijn het niet geweest", luidde hun verklaring. 

Toch werd het drietal door getuigen omschreven als de mannen die de oproer hadden veroorzaakt. De officier van justitie heeft inmiddels het rapport gekregen met de vraag om de aanklacht wegens onzedelijk gedrag te herzien.