Ramadan hekelt opnieuw politieke klimaat

De door Rotterdam ontslagen islamoloog Tariq Ramadan heeft vandaag in Rotterdam felle kritiek geuit op het Nederlandse politieke klimaat. Hij noemde zijn ontslag hypocriet en verweet verantwoordelijk wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) een "gebrek aan moed".

Bij het debat - georganiseerd door sympathisanten - waren ook Grashoff en Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) aanwezig. "Politici kijken alleen naar de volgende verkiezingen. Zij zaaien angst over de islam uit politiek gewin. Ik kijk naar de volgende generatie", stelde de islamoloog. "Het draait niet om Tariq Ramadan. Tot ziens. Het gaat om de toekomst van Nederland. Welkom, Geert Wilders. Succes." Volgens hem is die toekomst "broos".

Pastors stelde dat immigratie problemen met zich meebrengt, dat de islam en de Westerse samenleving op sommige punten moeilijk verenigbaar zijn en dat hij zoekt naar oplossingen. "Ikzelf en burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn daarvoor in een volgend college de oplossing." Ramadan heeft niets bereikt, meende de lijsttrekker.

Rotterdam ontbond het contract van Ramadan in augustus. Ook de Erasmus Universiteit zegde de samenwerking met de gasthoogleraar op. Ze vonden dat het werk van Ramadan voor een door de Iraanse regering gefinancierde nieuwszender niet door de beugel kon.

FOK!-columnist Driek Oplopers schrijft harde woorden over een half afgebouwde moskee, eveneens in Rotterdam...


"Welkom, Geert Wilders. Succes."  (foto: ANP)