Man eet stoma leeg in rechtbank

Een verdachte die gisteren moest voorkomen bij de rechtbank van het Amerikaanse Hamilton County heeft gisteren een bizarre wending gegeven aan zijn rechtzaak. De man kneep namelijk zijn stomazakje leeg op de tafel voor hem en at de inhoud op. "Er lag iets op de tafel en vloer dat sprekend leek op uitwerpselen", zei assistent aanklager David Prem. 

Prem moest het proces voeren tegen de 66-jarige James Orr. Orr wordt namelijk verdacht van roof en ontvoering. Het proces begon vorige week maandag al, maar ging gisteren verder.

Een getuige had net een verhaal afgestoken toen Orr zich ineens opzij boog naar Norm Aubin, zijn advocaat. Orr vroeg hem of hij iets te eten voor hem had. Aubin antwoordde ontkennend, maar Orr zei dat hij honger had en vroeg om eten. Zijn advocaat negeerde hem echter volkomen.

Toen begon het spektakel in de rechtbank. Orr ontkoppelde zijn stomazakje, dat aan aan de zijkant van zijn lichaam hing om afvalstoffen te verzamelen, en legde het op tafel. Vervolgens kneep hij erin en keek of hij wilde eten. "Het bleek dus dat hij echt zijn eigen uitwerpselen zat te eten", aldus een geschokte Aubin.

Een woordvoerder van de politie heeft verklaard dat de uitwerpselen over zijn lippen, baard, handen, en de tafel waaraan hij zat. De assistent aanklager heeft toegegeven dat hij bijna moest overgeven toen hij het schouwspel zag. De rechter wil de rechtbank nu tot besmet gebied verklaren en wil deze tijdelijk sluiten voor een grondige schoonmaakbeurt.

Volgende week moet alles weer proper zijn. Het proces tegen Orr gaat dan eindelijk verder.