Lindsay Lohan doet aan automutilatie

De 23-jarige Amerikaanse actrice Lindsay Lohan kon de diepe sneeën in haar arm niet verbergen tijdens een dagje ontspannen aan het zwembad.

De populaire actrice, zangeres en voormalig model heeft het de laatste tijd niet makkelijk. Het zou niet goed gaan met haar liefdesleven en ook haar carriére zit al een tijdje in de slop. Daarnaast werd er recent in korte tijd twee keer bij haar thuis ingebroken. In april 2009 kwam er een einde aan haar lesbische relatie met Samantha Ronson), een Engelse DJ.

Vermoedelijk is alles haar teveel geworden. De ster is nu gefotografeerd terwijl ze met vrienden aan het zwemmen was, meldt het Britse The Sun. Duidelijk te zien op de foto’s, zijn de krassen op haar onderarmen die waarschijnlijk het gevolg zijn van automutilatie. Deze vorm van zelf-beschadiging houdt in dat mensen zich om verschillende redenen pijn doen.

Dit gebeurt op verschillende manieren, waarvan zichzelf snijden in armen en benen een veel voorkomende vorm is. Automutilatie is vergelijkbaar met het gebruik van drugs; het werkt voor veel mensen verslavend en is daarom moeilijk te stoppen. De actrice, die in 2006 aan anorexia leed, zag er verder gezond, slank uit en heeft haar haar blond geverfd.

De laatste paar weken gonsde het van de geruchten dat Lindsay Lohan eindelijk naakt in de Playboy zou gaan staan. Maar haar woordvoerster maakte vandaag een einde aan deze speculaties en zei dat Lohan het gulle aanbod had afgeslagen. Playboy-baas Hugh Hefner zou maar liefst 900.000 dollar (632.000 euro) hebben willen betalen om Lindsay Lohan  uit de kleren te krijgen.


Lindsay Lohan doet aan automutilatie  (foto: DAG)