Celstraf voor misbruik modellen

Modeontwerper Anand Jon Alexander is gisteren in de Amerikaanse stad Los Angeles veroordeeld tot 59 jaar celstraf. Alexander heeft vrouwen die model wilden worden, seksueel misbruikt, bepaalde de rechter.

Volgens de aanklagers begon Alexander in 2001 met het misbruik, toen hij in Los Angeles aan zijn carrière werkte. Als ontwerper kon hij makkelijk vrouwen benaderen die graag een baantje in de modewereld wilden. De slachtoffers waren tussen de 14 en 21 jaar oud. De zaak kwam in 2007 aan het rollen nadat een vrouw aangifte had gedaan van seksueel misbruik.

Alexander heeft altijd ontkend schuldig te zijn. Tijdens de zitting maandag vroeg hij huilend aan de rechter om de zaak opnieuw te behandelen. Die verwierp het verzoek en sprak het vonnis uit. In New York en Dallas lopen ook zaken tegen Alexander. Daar wordt hij verdacht van hetzelfde soort misdrijven als in LA.

De 35-jarige Alexander is bekend van het programma America’s Next Top Model. Hij kleedde onder meer Paris Hilton, Mary J. Blige en Janet Jackson.