GPD liegt in excuusbrief over 06-lek

Het GPD, de persdienst voor regionale kranten, dat een paar weken terug per ongeluk de nulzesnummers van honderden BN'ers openbaar maakte, liegt keihard in hun excuusbrief aan BN'ers. Dat blijkt uit onderzoek van Tweakers.net.

In een excuusbrief die aan alle BN'ers is gestuurd staat dat hackers de boel op straat gooiden. "Hackers slaagden erin zich toegang te verschaffen tot een bestand met persoonlijke contactgegevens van relaties waarmee onze redactie contacten onderhoudt. De publiciteit daarover op de websites van Tweakers.net en GeenStijl heeft deze gegevens korte tijd bereikbaar doen zijn voor de mensen die die sites bezochten", aldus de GPD-brief. 

Financieel directeur van de GPD Luut Stallinga, die de brief heeft ondertekend, geeft tegenover Tweakers.net echter toe dat de GPD weet dat de informatie in de brief niet klopt. "Dit was de manier waarop we het wilden uitleggen aan onze relaties. We weten dat het geen 'hackers' waren, maar dat de informatie op te zoeken was via Google. We vonden dat we het ons konden permitteren om het op deze manier op te schrijven." Op de vraag waarom het persbureau willens en wetens onjuiste informatie verspreidt, wilde Stallinga geen commentaar geven aan Tweakers.