Miljoenen voor crypte boven Monroe

De crypte boven de tombe van de legendarische Hollywood-actrice Marilyn Monroe (1926-1962) is op de internetveiling eBay verkocht voor ruim 4,6 miljoen dollar (3,2 miljoen euro). Het is nog onbekend wie de nieuwe eigenaar is.

De crypte in het Westwood Village Memorial Park in Los Angeles is nu nog bezet door de succesvolle zakenman Richard Poncher, die 23 jaar geleden op 81-jarige leeftijd stierf. Zijn weduwe Elsie laat de stoffelijke resten verwijderen en wil met de opbrengst van de verkoop van de crypte haar hypotheek in Beverly Hills aflossen, meldden Amerikaanse media gisteren. Het bieden begon bij 500.000 dollar.

Poncher kocht de tombe in 1954 van honkbalspeler Joe DiMaggio, die toen net van Monroe was gescheiden. Hij eiste dat hij met het gezicht naar beneden begraven zou worden.

De oprichter van het tijdschrift Playboy, Hugh Hefner, verwierf in 1992 al een plek in de buurt van het sekssymbool. Hij betaalde 75.000 dollar. Elders op de begraafplaats is onlangs nog actrice Farrah Fawcett bijgezet.

 


Miljoenen voor crypte boven Marilyn Monroe  (foto: DAG)